TEXTIL: szemét vagy egyéb?!
2017. január 13. írta: Monamy

TEXTIL: szemét vagy egyéb?!

img_3638.JPG

3 éve és 1 hónapja varrok! Ez idő alatt sokat fejlődtem, módosítottam bizonyos varrási technikáimon. A leginkább sokat változtattam a varrás során keletkező "szemétkezelésitechnikámon"! :D Ennek több oka is van:

  1. Az anyagok sokba kerülnek!!! A szabás során többször is felhelyezem-átforgatom a mintát, hogy a lehető leggazdaságosabban ki tudjam hozni az adott ruhadarabot.
  2. Már-már versenyzek saját magammal, passziómmá vált ;)
  3. Az unalomig emlegetett újrafelhasználás, környezetvédelem. Tudom kissé sablonos szöveg és tele a világháló a soha nem hordott óriás ruhakupacokkal; illetve havi rendszerességgel hallunk gyerekmunkásokkal dolgoztató elit luxusmárkákról, ahol az elégtelen munkakörnyezet következtében akár életeket követelő súlyos balesetek következnek be. Ezért is döntöttem úgy, hogy a használtruha boltokból szerzem be a szükséges ruháinkat; boltban csak akkor vásárolok ha minimum 50 % -os kedvezmény van, de múlt év nyara óta a kislányom csak és kizárólag az általam varrt ruhákat viseli.

S lássuk, hogy mik is a (nálam) keletkező szemetek:

  1. AMORF ANYAGDARABOK, melyek a szabás során leesnek, vagy nyúlványokként a még további felhasználásra szánt textilen rajtamaradnak (ezekből szuper applikációk, ruhadíszek, kitűzők, foltok, patchwork technikával készült takarók / ruhák, babaruhák készíthetőek) Időnként ezeket is átválogatom, s a kislányom óvodájába szoktam levinni további felhasználásra.
  2. APRÓBB ANYAGDARABOK (ezeket mindig a próbavarrásokra, a gépbeállítás során használom fel) img_3640.JPG
  3. CÉRNA, ugye senki nem gondolná, hogy rengeteg cérnát dobálunk ki?! (ezeket pár hónapja elkezdtem gyűjteni egy csatos üvegbe; nagyon szeretem nézegetni, dekoráció lett belőle)img_3639.JPG
  4. TÉNYLEGES SZEMÉT, melyek apró anyagdarabok, lock által levágott pár mm-esek (ezek nálam egy kb. 1 arasznyi hosszúságú műanyag fedeles dobozkába gyűlnek, ez pontosan a lock elé illik az én gépem esetében)

Talán valaki úgy gondolja, hogy ez sok időmet elveszi, de tulajdonképpen már észre sem veszem, mivel rutinná vált és automatikusan szelektálom a textileket, cérnákat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://monamy.blog.hu/api/trackback/id/tr612122315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monamy 2017.01.13. 16:05:49

Köszönöm, örülök, hogy tetszenek!!! :D

Monamy 2017.01.13. 21:07:31

Igyekszem folyamatosan a jövőben sok hasznos írással, infóval ellátni benneteket!
süti beállítások módosítása